Peter Haase

Peter Haases billede

Født i København i 1979 og opvokset i Nordsjælland. Uddannelse som farmaceut færdiggjort i 2005.
Inden universitetet havde jeg fokus på at blive færdig med min uddannelse så hurtigt som muligt og få et godt job. Denne plan blev (heldigvis) forpurret af min første ”store” rejse alene. En overlanding tur gennem Zimbabwe, Botswana og Namibia i 1999. Siden er størstedelen af mine penge gået til rejser – og især dykning.
Første rejse – overlanding i 5 uger. KÆMPE fejl det var så kort tid. De to efterfølgende år ville jeg afsted på en længere overland-tur, men begge gange satte begyndende borgerkrig i Zimbabwe en stopper for turen. Robert Mugabe er ikke min yndlingsperson.
I sommeren 2002 droppede jeg at returen til Afrika og tog i stedet til Australien. Jeg droppede hovedparten af mine eksamener og rejste 2 måneder med rygsæk. Her tog jeg dykkercertifikat, hvilket startede min passion for dykning og fascination af især hajer.
Som nyudklækket farmaceut startede jeg i 2005 med et vikariat – et job med en slut-dato, der gjorde jeg kunne komme afsted igen. Januar 2007 tog jeg med Mellemfolkeligt Samvirkes ”Global Contact”-program til Tanzania. Her underviste jeg primært i engelsk efter at have fået en uges swahilikursus. Min uddannelse fik jeg også brugt en masse da jeg fik stablet noget sundhedslære på benene sammen med en lærer på skolen. Det var en udfordring at undervise teenagedrenge i det modsatte køn, blomster&bier, seksuelt overførte sygdomme osv. – især når de aldrig havde snakket om det før. Især spørgsmålet ”hvorfor kan mænd ikke blive gravide” er svært at glemme.
Efter hjemkomsten fik jeg fast job i et medicinalfirma i Hillerød hvor jeg fik lov at komme lidt ud arbejdsmæssigt: USA, Schweiz, Tyskland, England og Irland.
I de møjsommeligt opsparede ferier, har jeg bl.a. rejst rundt en måned på Malaysisk Borneo, gjort et (mislykket) forsøg på Kilimanjaro i Tanzania, dykket og klatret i Thailand samt været på roadtrip i Florida kombineret med et cruise til Bahamas (det skulle jo prøves). Endelig fik tilkæmpet mig 2½ måneds orlov, hvor jeg rejste fra Mexico gennem alle landende til Panama vinter/forår 2011.
Ud over dykningen fik jeg kørt på off-road-MC gennem Guatemala, El Salvador og Honduras.
Længste rejse var en tur (næsten) jorden rundt i et år sammen med kæresten Oktober 2012-August 2013. Desværre må jeg sige mit ellers gode job op da jeg ikke kan få orlov. Jeg håber jeg får mulighed for at komme tilbage når jeg er retur i DK.
Udover backpackerturene prøver jeg at nå på ski mindst én gang om året, og har også en drøm om at køre fra København til Marokko på MC og gentage noget min far gjorde som dreng. (Eller udvide helt til Cape Town).

Sørger altid for at få dykket når jeg er de og rejse og har indtil videre dykket 316 dyk i 32 lande (Januar 2018)


Rejsestatistik

5
68
6
64N
Reykjavik, Island
34S
Cape Agulhas, South Africa
4680
Barafu Huts, Kilimanjaro
7

Seneste landebesøg

Titel Beskrivelse Foto År Antal dage Land og territorie
Til svigermekanikken - Jul & Ski

Juleri, Ski (slalom og langrend). Datterens første tur på ski som 2årig

2017 9
Første besøg på de Kanariske øer

En uge på tenerife - med super dykning af afslapning med familien

2017 8
Dykning i Kobanya minerne i Budapest

Kærestetur - med last minute arrangeret dykkertur til Kobanya minerne (og ex-øl bryggeri). 40...

2017 4
Dykning på Azorerne

En uges dykkerferie på Pico (Azorerne, Portugal) med Kingfish grupperejse.
Super hyggelige...

2017 9
Vinterferie med familien

Efter en hård flyvetur nåede vi endelig frem til Mont choisy. Lille-pigen på 17mdr har nok løbet...

2017 15
Vinterferie med familien

Efter en hård flyvetur nåede vi endelig frem til Mont choisy. Lille-pigen på 17mdr har nok løbet...

2017 15
Weekendtur - uden barn!

Svigerforældrene passede baby torsdag til søndag så man kunne komme lidt ud.
Hyggelig by...

2016 4
Share this