Jørgen Oulund

Jørgen Oulunds billede

Den første "rigtige" rejse ligger tilbage i 1955, hvor jeg sparede sammen til en såkaldt konfirmationsrejse med tog fra Københavns Hovedbanegård til Lugano i Schweiz.

Så gik der mange år - rigtig mange, med villa, Volvo og vovse og store velbetalte jobs, kone, børn og charterrejser. Jeg havde dog sagt til alle, som gad høre på det, at senest i 1990, når børnene var flyvefærdige, var jeg rejseklar.Som sagt så gjort, farvel til det hele.

Forinden havde jeg dog vandret i det skotske højland, som træning til senere vandringer i Lapland med kort og kompas. Her har jeg så rejst to gange, meget primitivt og råt. Nogle år senere fulgte to tilsvarende rejser til Grønland.

Første store rejsemål var Sydamerika. Min kloge kone foreslog, at vi skulle sejle, for at få sjælen med til dette helt nye liv med rygsæk og støvler. Vi fik hyre som sejlerbumser på en sejlbåd fra Kanarieøerne til Caribien - og fik vitterlig sjælen med på en vidunderlig rejse, kun for sejl og gammeldags instrumenter, i 1990.

Det blev starten på et fast rejseliv, som året efter drev mig tilbage til Latinamerika. Her rejste jeg fra verdens højest beliggende hovedstad til verdens sydligste by. Senere fulgte Sydøstasien med Vietnam og - ikke mindst - Burma som et af højdepunkterne. Det var i 1994 lige blevet åbnet for én måneds rejsevisum - uden lokal ledsager - i dette vidunderlige land.

Kaptajnen fra den første sørejse over Atlanterhavet inviterede mig til en rigtig mandetur, nemlig over Stillehavet denne gang, med start fra Venezuela forbi piratkysten udfor Columbia, gennem Panamakanalen, ud til den gamle skatteø Cocosøen, videre til Marquesasøerne, helt ud til små bitte atoller hvor vi byttede frugt og grønt for fiskegrej - byttehandel, ikke penge var gældende her. Herfra til Gallapagos og Tahiti.

Så kaldte Sydøstasien igen med Laos og Cambodia og herefter blev jeg bidt af Afrika. Her er det sydlige samt det østlige gennemrejst, med trekking af verdens sidste bjerggorillaer, som højde-punktet.

Derefter gik planerne mod Asien igen. Indonesien, Malaysia og Singapore er gennemrejst på 10 uger. Senere kom så både Borneo og West Papua til med besøg hos de tidligere hovedjægere samt kannibaler, som stadig bruger stenredskaber samt bue og pil. Her rejste jeg som den eneste hvide mand ind til Dani og lanifolket. Så gik rejsen mod Australien og New Zeeland i 3 måneder og endnu en ny verdensdel. I de sidste 23 år har jeg rejst jævnligt og resten af livet fortsætter jeg, så længe jeg kan få støvlerne på fødderne og rygsækken på nakken.


Min egen hjemmeside

Rejsestatistik

6
63
11
68N
Narvik, Norge
56S
Port Williams
4200
jernbanepas Arica-La Paz
10

Globen Artikler

Mænd i krigsmaling og kvinder i fjerdragt l l l 2014 sep
I 2011 besluttede jeg mig for at rejse til en af verdens absolut yderste afkroge, nemlig til stenalderfolket i Papua, tidligere også kendt som Irian Jaya. Der deltog jeg som eneste hvide mand i deres årlige ceremoni. Det...
Vulkanudbrud på Java l l l 2011 jun
  Det her er utroligt, ufatteligt, ubeskriveligt, uhyggeligt. Meget har jeg oplevet på mine lange, fjerne rejser, men dette er toppen. Hvor heldig kan man være? Lige for næsen af mig, her på Java, raser vulkanen...
Arresteret i Chile l l l 2009 dec
    Det hele begyndte med at jeg ville til Bolivia for at se små indianere og store bjerge. For at undgå højdesygen ved at flyve direkte til La Paz valgte jeg at lande i Santiago i Chile, for derefter at...
"The only white man you can trust is a dead white man" - Zimbabwe l l l 2009 juni
Velkommen til tankstationen. Her er ingen benzin - og har ikke været det længe, men man kan da hænge ud der i ly for både regn og sol ”Our party must continue to strike fear in the heart of the white man - our...
Blandt pirater og hajer - Under sejl langs Columbiakysten l l l 2009 mar
Forfatteren ved roret ”Jeg bliver helt tør i halsen, det er midnat, fartøjet kommer nærmere og der bliver råbt et eller andet derovre fra. Jeg har purret besætningen og vi venter hvert sekund de første...

Seneste landebesøg

Titel Beskrivelse Foto År Antal dage Land og territorie
gennemrejse af Sri Lanca i 27 dage

Endnu et fantastiskland.
27 dage er for lidt, men giver et rigtigt dodt intryk ef det...

2017 32
2 ekspeditioner samt gennemrejse af Namibia i 32 dage

Mit yndlingsland i Afrika.
Dyr allevegne og få mennesker.
Jeg anbefaler alle der vil...

2016 32
kort besøg

besøgte gammel kolonniby, efter en sejltur fra Buenos Aires

2015 2
kort besøg

besøgte gammel kolonniby, efter en sejltur fra Buenos Aires

2015 2
kort besøg

besøgte gammel kolonniby, efter en sejltur fra Buenos Aires

2015 2
kort besøg

besøgte gammel kolonniby, efter en sejltur fra Buenos Aires

2015 2
kort besøg

besøgte gammel kolonniby, efter en sejltur fra Buenos Aires

2015 2
Share this