Kennet Fischer Föh

Kennet Fischer Föhs billede

I min barndom var det bilferie hver sommer, primært til Italien og Østrig. Da jeg var helt lille, blev det også til en charterferie til Spanien, men ellers ligger det ikke til min familie at rejse.

Jeg følte heller ikke rigtig lyst til det. Til en samtale ved LEGO som 21 årig, blev jeg spurgt om, hvorfor jeg aldrig havde rejst ud i verden. Det lød bebrejdende, og jeg var helt uforstående over for, at det skulle være særligt sjovt at rejse med rygsæk i obskure lande.

Sådan havde jeg det indtil året efter, hvor min svigerfamilie inviterede mig til Egypten. En charterrejse til Hurghada, med en afstikker til Luxor. Turen til Luxor blev en fantastisk oplevelse. Vi havde en guide, der forstod at gøre historien levende, relevant og spændende. Året efter tog min kæreste (nuværende kone) og jeg til Kina med Larsen Rejser, og rejsefeberen havde ramt os. Det fremgår tydeligt af den hjemmeside min kone har lavet.

Efter en selv-arrangeret tur til USA, så kom det store spring året efter, da vi skulle til Nepal med Larsen Rejser. 3 måneder før afgang blev det aflyst, og som tilfældet er med charterrejser, uden nogen form for vejledning til, hvordan vi så kom til Nepal. Vi så tilfældigvis en annonce i avisen fra Jysk Rejsebureau, uden at vide, at det betød en rejse uden guide. Det blev billigere og bedre end med charterselskabet! Jeg underviser på Handelsgymnasiet og det giver mulighed for at rejse 4 uger hvert år, men til gengæld kun i sommerferien. Vi inddrager dog også de kortere ferier, påske og efterår, til at rejse i.

Højdepunktet var, da vi tog 3 måneders orlov i 2002 fra arbejdet og rejste jorden rundt. Det var vi nødt til at gøre igen, så i 2007 var vi af sted igen, og nu venter vi på at det bliver d. 25.12.2011, hvor vi igen har taget orlov - denne gang i 3½ måned.

Jeg er ikke til at overnatte på "dorms" med otte 18 årige, der kun er interesseret i, hvor billige bajerne er det pågældende sted. Omvendt er det uinteressant med standard hoteller, hvor alle de andre turister også kommer. Så budget rejser i den øvre ende er lige noget for mig.

Yndlingsrejsemål? USA og Canada er øverst på listen. New Foundland er et ufatteligt smukt sted. Derudover, så er Mellemøsten en favorit. Ualmindeligt interessant og det emmer af kultur.


Rejsestatistik

6
101
5
64N
Reykjavik
50S
El Calefate, Argentina
4850
Sol De Manana, Bolivia
7
2

Seneste landebesøg

Titel Beskrivelse Foto År Antal dage Land og territorie
Et fantastisk land - Argentina

Argentina må være det enkeltstående land i verden der har den mest enestående natur. Bortset fra...

2018 17
Den Dominikanske Republik - land nr. 100

Meget passende et stykke caribisk himmerige til at fejre land nr. 100

2017 16
Meget positiv oplevelse - Senegal

Franskmændenes svar på Mallorca men mere interessant. God mad og god vin til billige penge.

2017 9
Bosnien - interessant land

Flot land med spændende kultur. Noget mere muslimsk end jeg havde troet. Det fattigste af de...

2017 4
Besøgte must-see stederne

Fik set lidt af kysten og selvfølgelig Dubrovnik. Har den indenlandske del af Kroatien til gode...

2017 5
Det bedste af Balkan

Fantastisk natur og ikke overrendt af turister. Absolut et længere besøg værd

2017 6
Fantastisk land

Meget nemt at rejse rundt i Colombia. Behageligt klima, interessante seværdigheder med et...

2017 13
Share this