Sudan fra nord til Khartoum


2018
5

Visa og grænse til Sudan fra Ægypten

Sudanesisk visa fåes lettest i Aswan, consulatet er åbent søndag til tirsdag og torsdag. 8.30-12.00. Sydlige del af byen, lidt langt ude.
Kom der søndag kl 9, tog et par timer, kunne hente igen tirsdag efter 10. Uden at skulle bede specielt. 50$
Der er dIrekte bus fra Aswan til Wadi Halfa om morgenen. Der er store busser til Abu Simbel klokken 8 og 17, men den 8 er ofte aflyst.
Jeg tog en mInibus til Abu Simbel, da 8 bussen var aflyst, kostede 100£ da det vist ikke er helt efter reglerne. Politiet ved checkpoints gjorde ikke vrøvl.
Overnattede i Abu Simbel, dyrt.
Der går muligvis en færge fra Abu Simbel til Qustul tidligt om morgenen, men der er absolut ingenting på Qustul siden, så man skal være sikker på videretransport. Færgen i Abu Simbel går fra en ‘havn’ tæt på bymidten, ved ATM’erne.
Busserne fra Aswan kommer mellem 9.30 og 11. Afkrævede mig 300£, inklusiv færge. Cirka dobbelt af hvad hotellet regnede med.
Færgen sejler ved 11.30/12 tiden. 1 time. Kan tage 3 busser.
25 km til grænsen, der er ingenting mellem færgen og grænsen. Grænseskat 70£
Den Ægyptiske side tog mindst tre timer.
Vekselskursen i cafeteriaet på den ægyptiske grænse er 1 ægyptisk til 1,6 sudanesisk. Det må være et minimum.
Den sudanesiske var meget hurtigere. Var i Wadi Halfa ved 19 tiden. Hotel Cleopatra. Basic, men rent og ok. Vekselkurs her er 1:1,8
Næste dag er fredag, så det er ikke muligt at få stemplet den permit jeg fik på grænsen. Fik den i Khartoum 5 dage senere, kostede 540 S£, er et grønt klistermærke i passet. ‘Kontoret’ er ved lufthavnen, Departure i lave barakker, intet på engelsk.