...bedre end sit rygte...


Henrik Schumacher
2017
5

...det kan være lidt besværlig at få visa til ÆG, men det lykkes heldigvis i Madrid med hjælp fra DBK-medlem OleP...det bliver muligvis snart nemmere, når ambassaden i Brussels tilbyder e-visa.
Vi fløj med Iberia direkte fra Madrid for ca. 3000kr, hvilke er en udemærket pris. Det kan dog ikke anbefales, hvis man er >180cm...der er meget begrænset benplads og > 6 timers flyvning. Ingen af os havde problemer ved immigrationen, de undrede sig lidt at vi var turister, dem ser de ikke mange af på de kanter.
Min rejsemakker Jens havde reserveret et værelse til os tre med AC og altan på "Hostal Residencia Morenita" som ligger super centralt i Malabo, 400kr (uden faktura), hele korrespondancen foregik problemfrit via WhatsApp. Alternativ ligger der et hostel lige om hjørnet, det hedder "hostal Internet".
Generelt kan wifi være en udfordring i Malabo, dog fandt vi den bedste netforbindelse på den kinesiske restaurant "Bantu", skråt overfor vores hostel og som har super lækker mad og billig øl (6kr). Der er ikke meget at se i Malabo til gengæld er der mange expats i byen og dermed gode restauranter, bar og caféer.
Hvis man vil rejse rundt på øen, så kræver det en "autorizacion", altså en tilladelse og den får man kun på turistministeriet. Vi tog den 1.dag derud om formiddagen og fik vores tilladelse samme eftermiddag. Det er meget vigtig at man laver en liste over de byer/områder man ønsker at besøge og for hvor mange dage denne tilladelse skal være gyldig...plus kopi af passet!
Det koster 5000 XAF eller 56kr per dag, så vi blev af med 510kr for tre personer og tre dage. Bestil flere dage end i måske har planlagt, da de lokale chauffør ikke nødvendigvis dukker op som aftalt...det måtte vi desværre erfare. Heldigvis hjalp os den søde kvinde på ministeriet, både med kontakter, men også da vi havde nogen problemer ved en checkpoint. Hun ringende rundt for egen regning og pressede prisen for os uden at hun krævede penge for hendes store indsats.
Vi kørte forbi det mest kendte rejsebureau i ÆG, det hedder Ruta 47 og tilbyder forskellige dagsture, fx koster en otte timers tur for at se alle øens store turistattraktioner 4200kr for tre personer...fuldstændig absurde priser, som dog kan presses ned til ca. det halve.
Vi endte med at køre med vores taxachauffør Benito, som kørte os de otte km fra lufthavnen til hotellet for 56kr. Vi aftalte to dagsture til 130000 XAF/1474kr for begge dage...det fungerede fint, bortset fra at han kom for sent begge dage,...african time :-)
Vi fik set alle øens highlights, men måtte droppe en vandretur til en vulkansk sø. Der er en del checkpoints undervejs og de er kendt for at kræve lidt penge til kaffekassen, men vi slap med sølle 45kr i alt ved 13 checkpoints. Deres kreativitet for at komme i lommerne på folk fejler absolut intet og det er "part of the game", hvis man rejser rundt i en diktaturstat, som er kendt for deres korrupte betjente. Alt i alt havde vi en forrygende tur med enkelte overskuelige udfordringer, som blev meget billigere end vi havde forventet.
Befolkningen kan godt virke lidt reserveret, men det skyldes nok regeringen...og det ender altid med et smil eller hjælp, hvis han brug for det. Man kommer ikke særlig langt med engelsk, men mange taler fransk og ellers må man forsøge at klare sig på spansk, landets første sprog eller tegnesprog :-)