Cykelkrydstogt mm.


Birthe Malmos
2017
13

Med off.transport til Trogir,- en hyggelig, gammel by med en god atmosfære, Krka nat.park med fantastiske smukke vandfald, og Omis,- den tidligere sørøverby med den gamle borg som byens vartegn ved Cetinaflodens udmunding.
Herefter en afstikker til Bosnien (se dette).

Tilbage til Split,- en fantastisk, hyggelig by, især den gamle bydel, med smalle gader og pladser, med små stemningsfulde cafeer og restauranter, overalt, hvor der kan stå et bord og stole.

Efter et par dage i byen påmønstrede vi Viktorija,- båden, som skulle være vores hjem i en uge og sejle os ud til de Dalmatiske øer, hvor vi skulle på cykelkrydstogt. Vi besøgte øerne Brac, Hvar, Kocula, Mljet, halvøen Peljesac og badebyen Macarska. Øerne var meget forskellige, men alle bjergrige, så kondien blev udfordret, når vi skulle forcere de højeste punkter på vores daglige cykleture på 20-50 km. Badning på forskellige hyggelige strande var der også tid til. Vi var en international gruppe på 30 personer, og der blev da også stiftet nogle venskaber, man måske kan drage nytte af på et senere tidspunkt...