Sri Lanka / Maldiverne foråret 2017


Ole Egholm
2017
7

Efter 12 nætter på Sri Lanka tog vi 7 nætter til Maldiverne. 6 af dem sov vi på øen Rasdhoo og den 7. nat på Hulhumale, en 2km2 stor kunstig ø, som er forbundet med Hulhule, Maldivernes "lufthavnsø".

Maldiverne ER det vi ser i brochurerne. Billedskønt, med flere tusinde små øer, hvoraf en del af dem er beboede. Først i 2009 åbnede øen landet op for, at turister også måtte besøge beboede øer og ikke kun "resort-øer". Vi fik taget PADI (i en ret sen alder), og prismæssigt er det ikke nær så billigt som på Sri Lanka, men livet ude på atollerne er dæleme også rart at lave, hvis man ellers kan holde 30 grader ud dag og nat.

Vi besøgte Rasdhoo og en anden ø, Ukulhas, i en naboliggende atol, og så hovedøen Male og som nævnt Hulhumale, hvor vi overnattede sidste nat.

Det ser ikke ud til, at Maldiverne er bange for, at bliver oversvømmet en dag af stigende vandstand. Resorts bygges stadig på betonpæle direkte med en meter over vandkanten. Og de inddæmmer land i massevis, især omkring hovedstaden Male, hvor netop Hulhumale er ren klondyke af nybyggeri til den stigende befolkning, der også rummer en del indvandrere til at servicere turistsektoren især. Maldiverne er på mange måder et super spændende land, men det kræver at man rejser rundt i landet, hvilket er mit indtryk, at det er der ikke mange af turisterne der gør.