Fem perfekte steder at hænge ud i Sydøstasien


Nikolaj Wittes billede
2009 sep

Sydøstasien har utallige highlights og storslåede rejsedestinationer komprimeret på et overskueligt område. Dette hjørne af Asien er rigtig mange backpackeres første møde med verden, det er mange rejsendes yndling, og det er stedet som alle vender tilbage til igen og igen. Selvfølgelig kommer vi til Sydøstasien for at se og opleve, men frem for alt er regionens hang-outs, chill-outs og hænge-ud-steder legendariske. Det er steder hvor en dag bliver til en uge der bliver til en måned, og tiden forsvinder på magisk vis. Her er din guide til Sydøstasiens bedste steder at hænge ud.
 

Ko Pha-Ngan i Thailand

Det er stedet berømt for: Øen er et backpackerparadis, der i dag er berømt for Full Moon Party, hvor stranden ved Hat Rin under fuldmånen forvandles til en af verdens største og mest gale strandfester. Historien: Det første Full Moon Party fandt sted i 1987 eller 1988, det vides ikke med sikkerhed. Det var en - i dag ukendt - persons fødselsdagsfest, og festen var så god, at alle mødte op igen ved Paradise Bungalows og festede løs under næste fuldmåne. Gennem 90'erne blev det hele regionens fest, og alle backpackere lagde vejen forbi. Det er der i området: Lej en motorcykel og kom ud til de mindre strande, for selv om Ko Pha-Ngan for længst er blevet opdaget, så er der dejlige steder, hvor strandens bungalow trækker, og den ene dag glider over i den anden. Øen er et himmerige for alle med for meget tid, og har du en returbillet, så sælger du den gerne for endnu en kølig Chang øl.

Si Phan Don i Laos

Det er stedet berømt for: Små sandede og klippefulde øer i Mekong-floden på grænsen mellem Laos og Cambodja. Smukke vandfald, ferskvandsdelfiner og tiden, der står helt stille. Der er stråtækte hytter, laotiske kvinder der vasker tøj i floden, hjemmebryg og hængekøjer. Historien: Si Phan Don, og ikke mindst vandfaldene, er notoriske, for det er deres skyld at flere, inklusiv franskmændene, måtte opgive at bruge Mekong som den store færdselsåre helt fra Tibet og ud til havet. Resterne af et forsøg, der inkluderede Laos' eneste jernbane, findes stadig på de sydlige øer. Det er der i området: Don Khong er den største ø, og de har haft elektricitet i over ti år, så her er udviklingen længere fremme end på de absolut afslappede øer Don Det og Don Khon. Øerne er indbegrebet af at kaste sig sløvt i hængekøjen og lade den ene dag glider over i den næste. Lade snakken flyde over en lunken Beer Lao og glemme alt om at rejse herfra.

Danau Toba i Indonesien

Det er stedet berømt for: Søen er resultatet af en sammenstyrtet gigantisk vulkan. Midt i den ligger øen Pulau Samosir, og på spidsen af den findes Tuk-Tuk. Det er det indonesiske backpacker hænge-ud-Eden væk fra de overrendte turiststeder på Bali og Lombok. Historien: Søen der ligger midt på Sumatra, er op til 500 meter dyb. Udbruddet der skabte den, skete for omkring 70.000 år siden og var så voldsomt, at det påvirkede hele regionen, hvis ikke hele verden. Det er der i området: Batak-folk, som er dejlig afslappede, lever her, og selvom øen engang var forholdsvis besøgt, så er der ultra-afslappet. Priserne på både overnatning og mad er vanvittigt lave og kræver, at man bliver hængende. Det er stedet at møde andre rejsende, slappe af i de varme kilder og bare 'chille'.

Boeng Kak i Cambodja

Det er stedet berømt for: Søen ligger lidt gemt inde i Phnom Penh, og skønt turisterne og de pæne rejsende bor ude ved hovedgaderne, så bor hippierne og de langtidsrejsende her. Du skal være jævnt bedugget for at bade i søen, men langs den findes balkoner til ren afslapning. Historien: Phnom Penh og Cambodja var et rejseparadis, og specielt franskmændene har sat deres spor. Khmer Rouge kom til magten, og Cambodja blev slettet fra rejselandkortet, men i dag er landet fredeligt og ikke så overrendt - og hektisk - som naboerne. Det er der i området: Der er et utal af små, billige hoteller og spisesteder. Der er en grusvej, grønne planter i søen og et par bogbutikker. Der er ikke meget, men ud over hængekøjen på balkonen og et poolspil, hvad har du så brug for, når du er i hænge-ud-ånden?
 

Hoi An i Vietnam

Det er stedet berømt for: Smukt fiskerleje med dejlige huse og ofte trafikfri veje. Hoi An er på næsten alles rejseprogram, men det har bestemt ikke spoleret den herlige værdi du får for pengene. Du kan spise kæmperejer og få syet nyt tøj. Historien: Hoi An var en vigtig handelsby i Asien, hvor japanere, kinesere, europæere og vietnamesere havde hvert sit kvarter. De gamle, smukke handelshuse kan stadig besøges, og selvom byen i dag besøges af mange turister, så er det besøget værd. Det er der i området: Er der dømt rent hænge-ud? Så lad være med at bo helt inde i centrum. Afprøv alle caféerne og find den bedste kop kaffe, drink eller hvad du er til. Prøv de lækre kager i bagerierne, lej en motorcykel, og kør til stranden. Sæt dig ned til floden og se på alle bådene, og lad dagene forsvinde.

 

 
 
Share this