Disse ting bør du absolut opleve i Sankt Petersborg


Lars-Terje Lysemose
Lars-Terje Lysemoses billede
 
2017

Denne rejseberetning har ikke været bragt i medlemsbladet: Globen, og artiklen har derfor ikke været redigeret af Globens redaktionsteam.

Sankt Petersborg er en af de mest populære rejsemål i Rusland ud over hovedstaden, Moskva. Mange rejsende har forelsket sig i den smukke og historiske by, der besidder en blanding af traditionel russisk kultur, men også glimt af den vestlige verden. 

Hvis du er så heldig at skulle til Sankt Petersborg i det nye år, kan du her læse tips til de største seværdigheder i byen, som du ikke må gå glip af under dit ophold. 

"IMG_4312 St. Petersburg, Russia" (CC BY 2.0) by Ninara

Vinterpaladset og Eremitagemuseet

Vinterpaladset er uden tvivl det første og største must-see sted, når man befinder sig i Sankt Petersborg. Indtil år 1917 var vinterpaladset den officielle residens for de russiske zarer i hovedstaden, hvorfor det i dag besidder en stor, historisk betydning. 

Paladsets interiør er præget af store, smukke sale, hvor man før i tiden blandt andet holdt royale fester og baller. Vinterpaladset er desuden hjem for en af verdens største kunstmuseer, Eremitagen.

"Stadium Zenit Arena SPb" (CC BY 2.0) by instagram: lerradin

Tag en tur på Zenit Arena

Hvis man både er glad for fodbold og for at rejse, kan man sagtens kombinere disse to interesser, mens man er i Sankt Petersborg. Byens største fodboldstadion er Zenit Arena - også kendt som Krestovsky Stadium - der kan huse lidt over 56.000 tilskuere. Til daglig fungerer arenaen som træningsgrund for byens førende fodboldhold, FC Zenit Skt. Petersborg, der spiller i den russiske Premier League. 

Til sommer vil arenaen dog også fungere som afviklingssted for nogle af de kommende landskampe ved VM i Rusland 2018. Allerede nu kan du forberede dig til turneringen, både ved at tjekke billetpriser til de forskellige kampe, samt sætte spil på fodbold for de hold, du tror går videre fra den indledende spillerunde. Danmark, der er kommet i gruppe med Frankrig, Australien og Peru, har i øjeblikket odds 1.61 for at kvalificere sig til næste runde. 

"The Church of the Saviour on Spilled Blo" (CC BY 2.0) by Jorge Lascar

Opstandelseskirken

Opstandelseskirken - også kaldt Blodskirken - er en af Sankt Petersborgs vigtigste landemærker. Kirken blev bygget til minde for Alexander 2. af Rusland, der blev myrdet på denne plads i 1881. Udseendemæssigt minder kirken om bygningerne ved Den Røde Plads i Moskva.

Kirkens interiør er præget af farverige og smukke loftsdekorationer og kunstneriske mosaikker på væggene, der hver især omhandler et tema fra Biblen. Kirken fungerer desuden som museum; hvis man er stærkt optaget af arkitektur, religion og historie - eller hvis man bare kan lide at se smukke steder, i smukke omgivelser - bør man helt sikkert tage forbi Opstandelseskirken. 

"IMG_4283 St. Petersburg, Russia" (CC BY 2.0) by Ninara

Fabergémuseet

En større kollektion af de verdensberømte fabergéæg, der oprindeligt blev designet af juveleren Carl Fabergé (1846-1920) til de russiske zarer, har siden 2013 stået udstillet ved Fabergémuseet i Sankt Petersborg, der er juvelerens fødeby. 

Udstillingen omfatter over 4.000 genstande af forskellige størrelser, former og materialer. Mest berømt er Fabergépåskeæggene, som blev designet til de sidste to russiske zarer, inden Den Russiske Revolution i 1917 satte en stopper for produktionen. 

Sankt Petersborg er altså en by, der byder på noget for enhver smag, og som består af en charmerende blanding mellem den russiske og den vestlige verden. Enhver der besøger byen, vil med garanti aldrig glemme den igen.

 
 
Share this