10 sædvanlige og usædvanlige ting du kan foretage dig i Hongkong


Lars-Terje Lysemose
Lars-Terje Lysemoses billede
 
2016

Denne rejseberetning har ikke været bragt i medlemsbladet: Globen, og artiklen har derfor ikke været redigeret af Globens redaktionsteam.

Enhver storby har en kommerciel side fyldt med smuk sightseeing og kultur.

Men samme storby har også en mere autentisk side, hvor du kan opleve byens lokale befolkning slå sig løs og lære ting, som ofte overses af andre turister.

Jeg er gået på opdagelse i Hongkong og giver dig her mit bedste bud på byens to sider.

 

Sightsee Hongkong

1. Star Ferry: Færgen, hvorfra du kan overvære hele Victoria Habour med dens skyskrabere, er en ikonisk turistattraktion for Hongkong og et absolut must for enhver turist. Den korteste tur tager omtrent 7 minutter og koster blot et par kroner.​

 

2. Victoria Peak: Fra dens høje beliggenhed – 552 meter over resten af byen – kan du få et fugleperspektiv på hele Hongkong. Transporten op til bjerget er en oplevelse i sig selv: Her snor et lille tog sig langs bjergets ydre.

 

3. Gademarkeder: Man behøver sådan set ikke at opsøge dem, for de findes overalt i bybilledet. For hvert et behov er det er et marked, som opfylder det. Særligt nævneværdigt er dog Temple Street Night Market, der med sin autentiske stemning rummer på både lokal mad, tøj, antikviteter og meget mere.

 

4. Tsim Sha Tsui Promenade: Fra promenaden har du uforstyrret udsigt over Hongkongs skyline. Hvis du er vild med at fotografere, tilbyder Tsim Sha Tsui nogle imponerende bymotiver.

 

5. VM i banecykling: Hong Kong afholder i år VM i banecykling, som finder sted fra den 12. til den 14. april. Her skal briten Jason Kenny forsvare sin guldmedalje i sprint, som han erhvervede sig sidste år i London. Du kan blandt andet følge med i hans form og vinderchancer på https://extra.bet365.dk/news/da/, som løbende opdaterer favoritternes odds.

 

6Happy Valley Racecourse: Hver onsdag fra september til juli strømmer den lokale befolkning til dette åbne areal midt i byen, hvor hestevæddeløb bliver skudt i gang. Entusiasmen fra tilskuerne skaber en energisk stemning. Hestevæddeløb er nemlig den eneste lovlige form for hasardspil i Hongkong – noget som mange mennesker drager fuld nytte af.

 

Skøre Hongkong

7. Noas Ark: Det er en nærmest bizar ting at overvære. Den 137 meter lange rekonstruktion af det bibelske skib er beliggende i forlystelsesparken Ma Wan Island.

  

8. Gamle Hongkong-film: Hong Kong Film Archive viser gamle filmperler fra Hongkongs filmhistorie. Der er både stumfilm, sort-hvid og moderne dokumentarer. Det er film, som du ikke finder herhjemme, og de giver et spændende indblik i Hongkongs fortid og kultur.

 

9. ”Junk Cruise”: Oprindeligt var havnen fyldt med de traditionelle kinesiske skibe også kaldet ”junk cruises”. Men i takt med at fiskeri blev mindre udbredt i denne del af farvandet, forsvandt de. Du kan dog stadig hoppe på en af disse gamle skibe om eftermiddagen og derfra nyde en smuk sejltur i havnen.

 

10. Tag på karaokebar: Karaokebarer er beliggende overalt i Hongkong, åbne på et hvilket som helst tidspunkt, og en af de mest gængse udbredte former underholdning. Så tag en dyb indånding, grib mikrofonen og træd op på det oplyste podium, hvor barens gæster afventer din dybtfølte røst.

 
 
Share this