DBK møde Øst om Ladakh


Dette møde kan kun ses af medlemmer og venner af De Berejstes Klub.
Hvis du er medlem og ønsker at deltage, skal du først logge ind på hjemmesiden. Du kan læse mere om hvordan du tilmelder dig et møde under hjælp.

Program

Kashmir havde i mange år været et "no go" område for turister – desværre. For Dal Lake og de flydende paladser havde længe stået på vores rejse-ønskeliste. Ifølge UM’s rejsevejledninger skulle det dog været relativt sikkert, hvis man holdt sig til Srinagar og hovedvejen til Leh. Vi var klar, og i sommeren 2016 tog vi afsted og endte i undtagelsestilstand og udgangsforbud og måtte smugles ud af byen.

Efter en lidt for spændende "flugt" gik turen ad den spektakulære Highway no. 1 over flere pas i 3000-4000 km’s højde til Leh. Her var vi så heldige at deltage i Hemis-festivalen i et år, hvor de ruller Ladakhs største silke-thanka ud, som er ligeså højt som et treetagers hus (sker kun hvert 12. år). Ud over et utal af klostre, bød turen også på vandretur i de smukke bjerge samt et besøg i Nubra Valley via Khadung La-passet (5.359 m), som inderne påstår er verdens højeste pas for motoriserede køretøjer (det passer ikke helt).

Foredraget byder på smukke fotos og små videoklip.

Jytte og Gerner