DBK møde Øst om Bosnien-Hercegovina, Kosovo og Albanien


Dette møde kan kun ses af medlemmer og venner af De Berejstes Klub.
Hvis du er medlem og ønsker at deltage, skal du først logge ind på hjemmesiden. Du kan læse mere om hvordan du tilmelder dig et møde under hjælp.

Program

Spisning:
Lise Rasmussen, der står for maden kan max. kokkerere til 24 personer denne søndag. Hvis mødet bliver fuldtegnet til spisning, er du naturligvis stadig velkommen til at komme til foredraget, og du må også gerne komme og spise, blot du medbringer din egen mad. :o)

Foredraget:
Krigen i 90'erne har mange steder sat sine spor på Balkan. I Sarajevo markerede man den 28. juni 2014 starten på et århundrede uden krig efter et århundrede med krige og ufred, idet mordet på den østrigungarske tronfølge Franz Ferdinand blev startskuddet til 1. verdenskrig 100 år forinden.
'Begyndelsen på et århundrede uden krig' er på vores bredegrader en usædvanlig målsætning. Lokalt støtter de fleste den. Men ikke alle, og det er ikke let for befolkningen, der næste alle har mistet familiemedlemmer, venner eller bekendte at komme videre. Der er stadig mange spor fra krigen i Bosinien-Hercegovina og Kosovo, og vi kigger på nogle af dem.
Balkan har meget andet at byde på end krigshistorie. Fra rejser med min onkel Klaus Bjerre - der er Balkan specialist, rejseleder, pensioneret lektor og historielærer - tager vi til Bosnien-Hercegovina, Kosovo og Albanien. Landene er forskellige, men gæstfrihed har de som fællesnævner.